Ara militaris – Military Macaw

Forveksles nemt med Stor soldater ara - ara ambiqua, men de lever i naturen højere oppe i bjergområderne end ara ambiqua.
Er stærkt udryddelses truet i naturen.

Som tamfugl kan de blive over 60 år. I naturen er levetiden typisk 50-60 år.

De er meget legesyge og nysgerrige. De er meget intelligente og kan lære at sige ord og korte sætninger.

Description

Generel olivengrøn fjerdragt. Forhoved og tøjler røde. Nøgen ansigtshud svag rosa skær med striber af sort-grønne række af små fjer. Rødlig stribe over øjnene. Blå svingfjer. Nedre ryg blå. Halefjer rød som toner over i blå mod spidsen. Sort næb, mørk grå ben, svag gul iris.
Størrelse: 70-80 cm

Den mindste af arterne er militaris, den største er mexicana.

Subspecies

  • Ara militaris militaris - Soldater Ara
  • Ara militaris boliviana - Bolivia Soldater Ara
  • Ara militaris mexicana - Mexico Soldater Ara

Habitat

Sydamerika: Tropiske Colombia til nordvestlige Venezuela, Ecuador og nordlige Peru.

Lever i skovområder i den subtropiske zone i 600-2.600 m. højde.

Fuglene lever i store flokke. De er meget støjende og kan høres på lang afstand.

Diet

Frø, nødder, bær og frugt, som den finder i trætoppene.

Deres kraftige næb kan åbne selv de kraftigste nøder.

Breeding

Yngler fra januar til marts.

Der lægges 1-2 æg som udruges efter ca. 26 dage.

Ungerne bliver kønsmodne i 2-4 års alderen.

Taxonomy

  • Order: Psittaciformes
  • Family: Psittacidae
  • Genus: Ara

Synonyms

  • Danish: Soldaterara
  • English: Military Macaw
  • French: Ara militaire
  • German: Soldatenara
  • Portuguese: Arara-militar
  • Spanish: Guacamaya Verde, Guacamayo Militar, Guacamayo Verde, Papagayo verde

IUCN Red List

The IUCN Red List of Threatened Species.
Version 2018-1. <www.iucnredlist.org>.
Downloaded on 07 August 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*